Unga mammor – TV3 | Viafree

Översikt

I Unga mammor följer vi några ungdomar med helt olika bakgrunder och förutsättningar. Men en sak har de gemensamt – de blev alla mamma i tonåren. Influencern Ellinor Bjurström är ett av de nya namnen i Viafrees Unga mammor. Det är även Niffi Sjöberg som har ett tvillingpar – med två olika pappor. Här är alla sex mammor och sexton barn som medverkar i den femte säsongen av Viafrees originalserie Unga mammor med premiär den 27 februari. Kristallennominerade Unga mammor är tillbaka på Viafree med en femte säsong, denna gång med deltagarrekord. Nya mammor för i år är influencern Ellinor Bjurström, tvillingmamman Niffi Sjöberg, entreprenören Luma Alalawi och 19-åriga trebarnsmamman Sonia Kamikazi. Självklart bjuder säsongen även på några bekanta ansikten – nyblivna fyrbarnsmamman Natalie Eklind och återvändande Unga mammor-stjärnan Fayme Elmén. Influencern och modellen Ellinor Bjurström, 24, från Svinninge utanför Stockholm är nybliven mamma till sonen Aaron och en av de nya mammorna i serien. Tillsammans med sin sambo Jimmy Olsson (känd från Youtube-gruppen Rackartygarna) bygger hon drömhuset samtidigt som hon försöker navigera i livet som nybliven mamma – något som inte är helt lätt som offentlig person.
– Det känns nervöst att visa upp min första tid som mamma för hela svenska folket. Jag är ju nybörjare och inte helt bekväm i mammarollen ännu. Men det är väl alla i början, säger Ellinor om sin medverkan. Ett annat nytt ansikte är Niffi Sjöberg, 23, från Vadstena. Niffi är mamma till tvååriga tvillingarna Ludwig och Wilma, men hennes historia skiljer sig något från andra tvillingmammors. Trots att barnen är tvillingar har de nämligen olika pappor. Sjukhuspersonalen trodde inte det var möjligt och det tog nästan tre månader att få resultatet från faderskapstesterna som bekräftade att tvillingarna Ludwig och Wilma har olika pappor. Sonia Kamikazi, 19, från Stockholm är yngst av säsongens deltagare men har redan hunnit med att bli trebarnsmamma. Hon blev gravid första gången som fjortonåring och det har inte varit en lätt resa. Idag lever Sonia familjeliv tillsammans med sambon Liam och deras tre barn Daisy, 4, Lily, 2, och Derek, snart 1. Samtidigt pluggar hon upp sina gymnasiebetyg för att kunna uppfylla drömmen om att bli polis. Entreprenören Luma Alalawi, 22, är sist ut av de nya mammorna. Luma har med sin man Alexander de tre barnen Elias, 4, Kevin, 3, och Leonora, 2, och tillsammans driver de även en framgångsrik bilfirma i strax utanför Lund. När de träffades var Luma bara sexton år – och vid 19 års ålder var hon redan trebarnsmamma.
– Att få barn ung är något jag skulle rekommendera, det är kul! Man växer ju upp med barnen eftersom man själv är ung och man blir som bästa vänner, säger Luma. Den nya säsongen innehåller även ett och annat kärt återseende. Nyblivna fyrbarnsmamman Natalie Eklind (fd Grip) från Herrljunga, som varit med i Unga mammor sedan starten, är med även denna säsong. Serien följer den då höggravida Natalies liv tillsammans med sina tre barn Alicia, 6, Joline, 4, och Ronja, 3, på hennes och maken Richards gård med hästar, hundar, kaniner och en katt. För första gången någonsin gör en mamma comeback i serien – Fayme Elmén från Segersäng är tillbaka med sin man Moltas och deras tre barn Colin, 4, Leo, 3, och Mila, 1. Fayme har efter sin medverkan i tredje säsongen av Unga mammor blivit ett stort namn i sociala medier. Hon har blivit både hyllad och kritiserad för sin öppenhet om mammalivets med- och motgångar. Men hon gör sin grej och vägrar låta någon stoppa henne. Unga mammor följer mammorna i föräldraskapet och tar del av både glädje och svårigheter i deras vardag. Tjejerna tvingas ta sina första steg in i vuxenlivet tidigare än jämnåriga vänner – samtidigt som de måste hitta en balans i att vara mamma och ung. Alla kämpar de med och emot samhällets förväntningar och fördomar om hur en mamma ska vara och se ut. Prova Viaplay 1 vecka gratis – utan bindningstid

Prova Gratis Streaming

FLER PROGRAM ATT STREAMA GRATIS

SERIER

HEM & FRITID

HISTORIA

Humor

KRIM

MATLAGNING

MUSIK & KULTUR

NATUR

NÖJE

NYHETER

REALITY

SAMHÄLLE & FAKTA

SPORT

VETENSKAP